Lähikuva luonnossa ulkoilevan henkilön jaloista ja maastosta. Lähde Shutterstock.

Työhyvinvointia etänä mutta yhdessä

Viimeisen vuoden aikana moni organisaatio on hajaantunut etätyösuositusten vuoksi työpaikan tai saman toimipisteen yhteisöistä eri sijainteihin. Etätyössä on monia rasittavia tekijöitä ja se saattaa tuntua myös hyvin yksinäiseltä. Yhteisön työhyvinvoinnista huolehtiminen voi olla tilanteen vuoksi haastavaa, mutta entistä tärkeämpää. Tukea ja monipuolisia ratkaisuja on kuitenkin tarjolla.

On helmikuinen perjantaipäivä. Aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta. Kipakka pakkanen raikastaa ilman ja muistuttaa sydäntalvesta. Pakkasesta huolimatta Helsingin yliopiston Henkilöstöpalveluiden työyhteisössä puetaan ulkovaatteet päälle ja laitetaan kuulokkeita korviin – kuka missäkin sijainnissa. Kuulokkeista kuuluu musiikin, kirjan tai palaverien sijaan tällä kertaa luento.

Helsingin yliopiston Henkilöstöpalveluiden ja UniSportin yhteistyönä toteutettava työhyvinvoinnin kevät polkaistiin käyntiin Arkiaktiivisuuden vaikutukset -luennolla. UniSportin ohjaaja Hanna Autio kertoi pienten arjen aktiivisuutta lisäävien tekojen vaikutuksesta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Luento toteutettiin siten, että sitä saattoi seurata myös vain kuuntelemalla, mikä teki mahdolliseksi esimerkiksi samanaikaisen reippailun.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia ja yhdessä tekemistä etänäkin

Työhyvinvoinnin keväänä UniSport liikuttaa Henkilöstöpalveluiden työntekijöitä kuukausittain vaihtuvin teemoin, ja luonnollisesti etänä. Kevään aikana tutustutaan muun muassa etätyöläisen kehonhuoltoon sekä vahvistetaan kehoa kotikuntosalitreenillä. Lisäksi huolehditaan myös palautumisesta ja levosta.
Helsingin yliopiston henkilöstöjohtaja Tiia Tuomen mukaan tyhy-kevään tavoitteena on tukea työyhteisön hyvinvointia kokonaisvaltaisesti samalla toivoen sen tuovan yhdessä tekemisen iloa sekä uusia oivalluksia.

Vaihtuvilla teemoilla haluamme osoittaa kaikille, miten eri tavoin kukin voi huolehtia kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan, avaa Tuomi teemoitusta.

Toimivat virtuaaliset tyhy-toimet tavoittavat

UniSportin myyntisuunnittelija Kati Sarénin mukaan yhteistyö yliopiston Henkilöstöpalveluiden kanssa on ollut antoisaa ja rakentavaa.

Yhdessä kehitetyn sisällön toivotaan tuovan osallistujille tietoa ja onnistumisen iloa oman hyvinvoinnin edistämisessä, hän jatkaa.

Henkilöstöpalvelut onkin oiva esimerkki työyhteisön hyvinvoinnista huolehtimisesta. Tyhy-toimintaan ja virkistysprojekteihin panostaminen on tärkeää poikkeusaikana. Siihen tulisi työnantajien panostaa, Sarén korostaa.

UniSport tarjoaa työyhteisöille erilaisia ratkaisuja tyhy-päiviä toteuttamiseksi tarpeiden mukaan. Ohjelmat toteutetaan virtuaalisesti. Virtuaalisiin toteutuksiin siirtyminen etätyösuositusten myötä onkin monessa organisaatiossa ollut toimiva ratkaisu, ja palvelut ovat tavoittaneet moninkertaisesti enemmän osallistujia työyhteisöissä kuin perinteinen liikuntakeskuksessa tuotettu tapahtuma tai tunti.

 

Palvelumme työyhteisöille

Mikäli sinua kiinnostaa työhyvinvointi- ja liikuntapalvelut työyhteisöille, tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä.

Jenni Virta
Myyntisuunnittelija