UniSport avasi liikuntakeskukset 17.5.2021 - kuntosaliharjoittelu varauskalenterin kautta

12.5.2021 (edited )
Tanko ja levypainoja
UniSport avasi liikuntakeskukset maanantaina 17.5.2021 rajoitetuin palveluin turvallisesti ja hallitusti. Helsingin yliopiston kriisijohtoryhmä on päättänyt 12.5., että UniSport voi avata keskukset rajoitetusti 17.5. alkaen.

Olemme avanneet kuntosalit asiakkaiden käyttöön varauskalenterin kautta, jotta voimme kontrolloida asiakasmääriä ja varmistaa turvavälien toteutumisen. Kuntosalin käyttö on mahdollista kausi- ja sarjakortilla. Ryhmäliikuntapalveluita tarjoamme ulkotunteina rajoitetuilla asiakasmäärillä. Tarjolla on myös hieronta- ja personal training -palvelut sekä sulkapallovuorot kaksinpelinä. Lisäksi jatkamme ryhmäliikunnan striimausta sekä tarjoamme Online training -videokirjastopalvelut asiakkaidemme käyttöön. 

Ohjeet kuntosaliharjoitteluun

Varaaminen

Kuntosaliharjoittelu on mahdollista vain paikkavarauksella ja varaus on tehtävä aina ennen keskukseen saapumista, viimeistään 15 minuuttia ennen varauksen alkamista. Harjoitteluajat ovat ennalta määritetty. Varauksen kuntosaliharjoitteluun voi tehdä kausi- ja 10-korteilla.

Varausaika alkaa 6 vuorokautta aiemmin. Aktiivisia varauksia voi olla yhtä aikaa 7 kappaletta. Varauksen voi peruuttaa viimeistään 2 tuntia ennen varauksen alkamista. Mikäli et käytä etkä peruuta varaustasi, varausoikeutesi estyy, kunnes olet maksanut uudelleenaktivointimaksun.

Mikäli haluamasi harjoitteluaika on täyteen varattu, voit ilmoittautua jonoon kuten ryhmäliikuntavarauksissakin. Jonosta voi nousta vuorolle viimeistään 2 tuntia ennen vuoron alkamista.  Jonovaraus on sitova, ja mikäli et halua sitä käyttää, tulee jonovaraus peruuttaa kuten tavallinen varaus, viimeistään 2 tuntia ennen vuoron alkamista.  

Vuorolle saapuminen ja vuorolta lähteminen

Keskukseen voi saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen varatun vuoron alkamista tai milloin tahansa varatun vuoron aikana. Vuoron loputtua tulee liikuntatiloista poistua välittömästi ja keskuksesta 10 minuuttia vuoron loppumisen jälkeen. Pukuhuonetilat ovat auki vaatteiden vaihtamista ja peseytymistä varten, mutta saunatilat ovat pois käytöstä.  

Töölön itsepalvelusali

Töölön itsepalvelusalilla pääset kulkemaan ulko-ovesta sisään ja pukuhuoneeseen 10 minuuttia ennen varatun vuorosi alkamista. Huomaathan, että kuntosalitiloista tulee poistua välittömästi vuorosi loputtua ja keskuksesta viimeistään 10 minuuttia vuorosi päättymisen jälkeen.

Terveysturvallisuus kuntosaliharjoittelussa  

  • Tule kuntosalille vain terveenä.  
  • Pese kädet ennen ja jälkeen kuntosalitreenin ja käytä käsidesiä.  
  • Olemme sijoitelleet treenivälineitä väljempiin paikkoihin, jotta turvavälien säilyttäminen olisi mahdollista. Huolehdithan myös itse, että turvavälit säilyvät.
  • Puhdista laitteet ja välineet aina käytön jälkeen. Olemme poistaneet käytöstä saleilta välineet, joita ei voi puhdistaa riittävästi käytön jälkeen (mm. tekstiiliset materiaalit).

Annettujen ohjeiden noudattamatta jättämisestä seuraa kahden kuukauden käyttökielto.

Ryhmäliikuntatunnit ulkona

Ryhmäliikuntatunnit käynnistyvät ulkotunteina 17.5., ja tuntitarjonta laajenee 1.6. Tunteja järjestetään keskustassa, Kumpulassa, Meilahdessa ja Viikissä sekä lisäksi 1.6. alkaen myös Otaniemessä.

Ulkotunnille on tehtävä varaus ja ohjaaja kirjaa osallistujat tunnille. Ulkotunneille voit saapua suoraa liikuntapaikalle, sinun ei tarvitse käydä keskuksessa. Vältäthän turhaa asiointia keskuksessa. Tutustu tarjontaan ja tarkempiin ohjeisiin.

Muista ottaa sporttikorttisi mukaan tunnille.  

Ryhmäliikuntatunnit sisätiloissa käynnistetään myöhemmin. 

Hieronta

Noudatamme hieronnassa THL:n ohjeistuksia: vältä kättelyä, pese kädet huolellisesti ennen ja jälkeen palvelun, älä koskettele pintoja tarpeettomasti, saavu paikalle vain terveenä ja juuri ennen varauksesi alkua.

Jokaisen hieronnan jälkeen hieroja desinfioi pöydän ja puhdistaa pinnat. Hierontojen välissä on vähintään 15 minuutin tauko.

Personal training -palvelut

Personal training -palveluissa vältetään kontaktia, huomioidaan turvaetäisyys ja hyvä hygienia. Personal training –tapaamisiin ei tarvitse tehdä erikseen kuntosalivarausta, mutta on noudatettava kuntosalin vuorojen aikoja.

Sulkapallo kaksinpelinä (myös vakiovuoroilla)

Varatulla vuorolla voi pelata vain kaksi pelaajaa.  

Pyydämme teitä saapumaan liikuntatiloihin aikaisintaan vuoron alkaessa ja poistumaan noin 5 minuuttia ennen vuoron loppumista välttääksenne turhia kontakteja vuoronvaihtotilanteessa.

Vakiovuorot ja seuratoiminta

UniSportin tiloissa on mahdollista seuratoiminnan ja vakiovuorojen puitteissa järjestää alle 20-vuotiaiden ohjattua harrastustoimintaa sekä aikuisten kilpatason toimintaa. Toiminnassa on noudatettava viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita. Viranomaisten antamien ohjeiden rikkominen voi johtaa tilavarausten peruuttamiseen tai toiminnan keskeyttämiseen.

Näistä vuoroista ja toiminnasta sovitaan erikseen seurojen ja vakiovuoroasiakkaiden kanssa.

Asiakaspalvelu

Asioithan pääsääntöisesti verkkopalvelumme kautta ja käytä keskuksissa itsepalvelupäätteitä. Huomaathan, että emme ota vastaan käteistä rahaa. Liikuntasetelimaksuja otetaan vastaan. 

Tällä hetkellä joustamme sulkapallon, hieronnan ja personal trainingin osalta käyttöehtojen mukaisista peruutusajoistamme sairastapauksissa. Mikäli sairastut tai epäilet sairastuneesi, voit perua varauksesi palvelua edeltävänä päivänä klo 20.00 mennessä soittamalla asiakaspalveluun.

Tervetuloa treenaamaan turvallisesti!

Tulethan treenaamaan vain terveenä. Muista huolehtia hyvästä hygieniasta. Pese käsiäsi saippualla huolellisesti ja usein. Jos yskit tai aivastat, käytä nenäliinaa tai kyynärtaivettasi. Käytä kasvomaskia. Ota huomioon muut treenaajat sekä henkilökunta ja noudata turvavälejä.

Luomme turvalliset puitteet treenaamiselle ja työskentelylle UniSportin liikuntatiloissa seuraavilla toimenpiteillä:

  • Liikuntatiloihin voit tulla vain terveenä.
  • Teemme tila- ja laitejärjestelyjä, jotta turvaetäisyys kaksi (2) metriä voi toteutua treenaajien välillä.
  • Tehostamme siivousta ja normaalin siivouksen lisäksi henkilökunta tekee liikuntakeskuksissa säännöllisesti siistimiskierroksen.
  • Tilat tuuletetaan kuntosalivuorojen välissä.
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta, käytä kasvomaskia ja henkilökohtaista treenipyyhettä.
  • Vältä turhaa oleskelua liikuntatiloissa. Saunatilat ovat pois käytöstä. Pukuhuoneet ovat auki vaatteiden vaihtamista ja peseytymistä varten.

Jäädytykset

Haluatko jatkaa kausikorttisi jäädytystä?

Jos kausikortti- tai 10-korttiasiakkaana haluat jatkaa jäädytystä ajalle 17.5.-31.7. sen vuoksi, etteivät ryhmäliikuntapalvelut sisätiloissa ole saatavilla, jäädytyksen jatkaminen on mahdollista.

Tässä tapauksessa sinun tulee ottaa yhteyttä 7.6.2021 mennessä UniSportin asiakaspalveluun sähköpostitse unisport.asiakaspalvelu@helsinki.fi ja pyytää jäädytystä. Jäädytys myönnetään vain kortteihin, joita ei ole käytetty 17.5.21 jälkeisenä aikana. 8.6. jälkeen pyydetyt jäädytykset kirjataan yhteydenottopäivästä alkaen, korkeintaan 31.7. saakka.

Kysyttävää?

Jos sinulle vielä jää kysyttävää, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme unisport.asiakaspalvelu@helsinki.fi.