Rajoitukset voimassa 30.9. saakka

9.9.2021 - 18:00
kuva, joka kehoittaa käyttämään maskeja ja pitämään turvavälejä
AVI:n Pääkaupunkisudun koronakoordinaatioryhmän päätökset kokoontumisesta ja ohjeet terveysturvallisuudesta vaikuttavat UniSportin palveluiden järjestämiseen. Tarjoamme kaikkia palveluitamme normaalisti, mutta osallistujamääriä saatetaan rajoittaa. Kuntosaliharjoittelu on mahdollista ajanvarauksella.

Helsingin yliopiston koronakriisin johtoryhmän päätöksellä UniSportin tulee ottaa toiminnassaan huomioon Etelä-Suomen aluehallintoviraston ohjeistukset.

Koronakoordinaatioryhmä on linjannut, että

 • kaikenikäisten harrastustoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa. Toiminnassa on noudatettava harrastustoiminnan terveysturvallisuusohjeita.
 • Sisätiloissa harjoitus- ja toimintamuodot tulee toteuttaa siten, että toiminnassa on mahdollista välttää lähikontaktit tai ne vähenevät merkittävästi. Tarvittaessa ryhmäkoko on mitoitettava normaalitilannetta pienemmäksi.

AVI on 3.9. kumonnut pääkaupunkiseudulla yleisesti asiakas- ja yleisötiloja koskeneen turvavälivelvoitteen. Harrastustilojen käytössä ei jatkossa tarvitse varmistaa, että osallistujat voivat säilyttää toisiinsa kahden metrin turvavälin.

Seuraavat muutokset palveluihin tulevat voimaan maanantaina 13.9.

Saunat

Saunat, pesu- ja pukutilat ovat normaalisti käytössä. Pyydämme kuitenkin pitämään kuitenkin etäisyyttä muihin asiakkaisiin ja välttämään tarpeetonta oleskelua tiloissa. Useimpien keskusten auloissa on säilytyskaappeja tavaroiden säilytykseen, mikäli et halua käyttää pukuhuonetiloja.

Vakiovuoro- ja seuratoiminta

Palaamme normaaliin toimintaan vakiovuoro- ja seuratoimintaa koskien. Tiloissa voi järjestää toimintaa tiloille määrittelemämme maksimiosallistujamäärä huomioiden. Vakiovuorot, seuravuorot, yritysten ja työyhteisöjen liikuntapalvelut ja tilojen vuokraus jatkuu sovitusti terveysturvallisuus huomioiden 13.9. alkaen. Vuoroilla terveysturvallisuus on toiminnan järjestäjän eli seuran, yhteisön tai muun vastaavan vastuulla.

Kausikorttiin sisältyvät pallopeliryhmät

Pallopeliryhmien (rento- ja pelurivuorot) osallistujamäärä nostetaan niin sanotusti normaaliin.

Seuraavat käytännöt ovat voimassa toistaiseksi

Kuntosaliharjoittelu

 • Kuntosaliharjoittelu on mahdollista vain ajanvarauksella.
 • Voit varata paikan treenivuorolta aina sen alkuun saakka.
 • Mikäli vuorolla on tilaa, voi asiakasneuvoja kirjata sinut treeniin jo vuoron alettua.
 • Voit rekisteröityä vuorolle keskuksessa 10 minuuttia ennen kyseisen vuoron alkua ja milloin tahansa sen aikana.
 • Voit varata useamman peräkkäisen treenivuoron.
  • Kluuvissa, Kumpulassa ja Otaniemessä voit kirjautua molemmille vuoroille itsepalvelupäätteellä saapuessasi.
  • Meilahdessa ja Töölössä tulee kuntosalilta poistua vuorojen välissä ja kirjautua jälkimmäiselle vuorolle uudestaan. Huomioithan silloin, että voit kirjautua toiselle vuorolle aikaisintaan sen alettua.
 • Kuntosaliharjoittelu on mahdollista kertamaksulla niissä keskuksissa, joissa on asiakaspalvelua eli Kluuvissa, Kumpulassa ja Otaniemessä. Meilahdessa voit ostaa kertamaksun ainoastaan asiakaspalvelun ollessa paikalla, itsepalveluaikoina harjoittelu on mahdollista vain kausi- ja 10-korteilla. Töölön itsepalvelusalilla harjoittelu on mahdollista vain kausi- ja sarjakortilla.

Ryhmäliikunta

 • Ryhmäliikuntatunneilla on lattiatarralla merkityt paikat osallistujille. Paikat laskettu ja sijoitettu siten, että tunnilla on tosiasiallisesti mahdollista säilyttää etäisyys muihin liikkujiin ja ohjaajaan.
 • Jatkamme myös suoratoisto- eli online-palveluiden tarjoamista.

Palloilu- ja mailapelit

 • Sulkapallovuorot jatkuvat normaalisti, nelinpeli on mahdollista.
 • Kausikorttiin sisältyvät pallopelivuorot järjestetään normaalisti.
 • Asiakkaat voivat varata joukkuelajien kertavuoroja. Vuoroilla tulee noudattaa tilaan määriteltyä maksimiosallistuja määrää..

 

 

Hieronta- sekä personal training -palvelut ja kehonkoostumismittaukset järjestetään normaalisti

Tervetuloa treenaamaan turvallisesti!

Tulethan treenaamaan vain terveenä. Muista huolehtia hyvästä hygieniasta. Pese käsiäsi saippualla huolellisesti ja usein. Jos yskit tai aivastat, käytä nenäliinaa tai kyynärtaivettasi. Käytä kasvomaskia. Ota huomioon muut treenaajat sekä henkilökunta ja pidä riittävää etäisyyttä muihin

Luomme turvalliset puitteet harjoittelulle ja työskentelylle UniSportin liikuntatiloissa seuraavilla toimenpiteillä:

 • Liikuntatiloihin voit tulla vain terveenä.
 • Tehostamme siivousta ja normaalin siivouksen lisäksi henkilökunta tekee liikuntakeskuksissa säännöllisesti siistimiskierroksen.
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta, käytä kasvomaskia ja henkilökohtaista treenipyyhettä.
 • Vältä turhaa oleskelua liikuntatiloissa.

Mikäli sinulla on kysyttävää, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, unisport.asiakaspalvelu@helsinki.fi