Kuvassa asiakas tarkastelee paperilta Inbody-mittauksensa tuloksia. Kuva Ömer Acar.

Kehonkoostumusmittaus

Kehonkoostumusmittaus on motivoiva tapa kartoittaa oman kehon koostumus ja seurata sen muutosta. Mittauksen tarkoitus on kannustaa sinua pitämään huolta riittävästä liikunnasta ja terveellisistä ravintotottumuksista.

UniSportissa suosittuja kehonkoostumusmittauksia tehdään tarkalla ja monipuolisella InBody570-laitteella Kluuvin ja Kumpulan liikuntakeskuksissa. Mittaustulos kertoo muun muassa lihas-, luu- ja rasvakudoksen määrän ja jakautumisen kehossasi sekä perusaineenvaihduntatilan.

Kun päätät tulla mittaukseen, voit valita joko ohjaajan tekemän palautteellisen mittauksen tai omatoimisen drop in -mittauksen.

Ohjaajan tekemä mittaus ja tulosten läpikäynti

Mittaus varataan suoraan asiakaspalvelusta tai nettisivujemme kautta varauskalenterista. Mittaus tehdään ohjaajan opastamana. Saat mittauksesta kirjallisen raportin, joka käydään läpi kohta kohdalta ohjaajan kanssa. Lisäksi ohjaaja antaa sinulle henkilökohtaisen palautteen tuloksestasi ja ohjeita jatkoa ajatellen.

Mittauksen ja palautteen kesto on yhteensä 15 minuuttia.

Ensimmäinen kehonkoostumusmittaus kannattaa tehdä aina ohjaajan kanssa, jotta laitteen käyttö ja raportti tulee tutuksi.

Omatoiminen drop in -mittaus

Omatoiminen drop in -mittaus tehdään itsenäisesti ilman ohjaajan paikalla oloa eikä siihen voi tehdä ennakkovarausta. Mittauksia voi tehdä mihin aikaan päivstä tahansa keskuksen aukioloaikojen puitteissa, silloin kun keskuksessa ei ole meneillään palautteellisia mittauksia. Palautteellisten mittausten aikataulun näet varauskalenterista.

Halutessasi tehdä mittauksen, kerro liikuntakeskuksen (Kluuvi tai Kumpula) asiakaspalvelussa, että haluat tehdä omatoimisen drop in -mittauksen. Kun olet maksanut mittauksen, asiakasneuvoja tulee laittamaan laitteen päälle, jonka jälkeen voit tehdä mittauksen itsenäisesti. Laite tulostaa mittausraportin automaattisesti.

Näin valmistaudut mittaukseen

  • Pukeudu kevyeen vaatetukseen.
  • Käy WC:ssä ennen mittausta.
  • Vältä ruokailua ja juomista vähintään 2h ennen mittausta.
  • Vältä raskasta fyysistä rasitusta juuri ennen mittausta.
  • Ota sormukset pois sormista.
  • Oma pituus on hyvä olla tiedossa, koska tietoa tarvitaan mittauksessa.

Kehonkoostumuksesi muutosta voit seurata säännällisten mittausten avulla. Tällöin sinun kannattaa vakioida taustatekijät, eli tulla mittaukseen aina samaan vuorokauden aikaan, saman verran syöneenä ja kuukautiskierto huomioiden. Mittausta ei suositella, jos olet raskaana tai käytät sydämentahdistinta.

Laitevalmistajan lisätietoja InBody-mittauksesta.

Kehonkoostumusmittausten hinnat löydät täältä.