kuva, joka kehoittaa käyttämään maskeja ja pitämään turvavälejä

Ohjeita treenaamiseen ja vastauksia yleisempiin kysymyksiin

Tällä sivulla tarjoamme vastauksia useimpien mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Lisäksi löydät täältä ohjeet ja ajankohtaista tietoa UniSportissa treenaamiseen tällä hetkellä.

UniSport suljettu 30.11.-20.12.2020

UniSport on sulkenut liikuntakeskukset Helsingin yliopiston kriisinjohtoryhmän ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 27.11.2020 päättämien rajoitusten vuoksi, joiden tarkoituksena on ehkäistä koronavirustartuntojen leviäminen.

Maskisuositus

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä UniSportin liikuntakeskuksissa THL:n ja Helsingin yliopiston suositusten mukaisesti. Altistumisten välttämiseksi noudata aina myös riittävää etäisyyttä muihin asiakkaisiin sekä henkilökuntaamme.

Käytäthän siis maskia liikuntakeskuksessa, lukuunottamatta suihkutiloja, kiitos. Liikuntasuorituksen aikana voit käyttää maskia halutessasi.

Aikuisten harrastustoiminnan rajoitukset UniSportissa 23.11. alkaen

Sisätiloissa tapahtuvaa harrastustoimintaa rajoitetaan maanantaista 23.11.2020 alkaen joukkuepalloilu- ja kontaktilajien osalta. Näitä lajeja koskevat palvelut keskeytetään kolmeksi viikoksi eli 23.11.-13.12.

Lue lisää erillisestä poikkeustiedottesta.

Yleisiä ohjeita treenaamiseen UniSportissa

 • Tule treenaamaan vain terveenä!
 • Ota huomioon muut treenaajat sekä henkilökunta ja noudata turvavälejä.
 • Käytä kasvomaskia.
 • Muista huolehtia hyvästä hygieniasta. Pese käsiäsi saippualla huolellisesti ja usein.
 • Jos yskit tai aivastat, käytä kertakäyttönenäliinaa tai kyynärtaivettasi. Vie nenäliina heti roskiin.
 • Puhdista laitteet ja välineet käytön jälkeen siihen varatuilla välineillä.
 • Ajoita treenit väljempään aikaan. Tutustu kävijämäärätaulukkoomme.
 • Vältä turhaa oleskelua liikuntakeskuksessa. Käy mieluiten kotona suihkussa. Saunat eivät ole käytössä.

Jos jäit vielä miettimään jotain, ota yhteyttä asiakaspalveluun! Olemme täällä sinua varten!

Mihin olet tulossa?

Ryhmäliikuntaan

Turvallisen osallistumisen varmistamiseksi, noudatamme seuraavia erityisjärjestelyjä ryhmäliikuntatunneilla

 • Olemme pienentäneet tuntien paikkamääriä, jotta turvavälit asiakkaiden välillä toteutuvat. Tunneilla on 10-30 osallistujapaikkaa salin koosta riippuen.
 • Tuntien sisältöjä mukautetaan toistaiseksi turvavälien toteutumiseksi ja kontaktien välttämiseksi. Total Training ja Circuit Training -tunnit korvataan Tehotreeni-tunnilla, joissa pysytään ainoastaan omalla suorituspaikalla. Lisäksi kuntonyrkkeilytunneilla ei käytetä nyrkkeilyhanskoja tai tehdä pariharjoitteita.
 • Tunneilla noudatetaan suositeltua 1-2 metrin turvaväliä tunnin luonteesta ja tilasta riippuen.
 • Suosittelemme oman maton käyttöä tai vähintään treenipyyhkeen käyttöä lainamaton ja kasvojesi välissä.
 • Tuntien ajankohdat on suunniteltu siten, että asiakkaiden kohtaamiset pukuhuone-, aula- ja liikuntatiloissa on minimoitu.
 • Tunneilla ei ole käytössä välineitä, joita ei niiden valmistusmateriaalin vuoksi voida puhdistaa riittävästi käytön välissä, kuten muun muassa tekstiilisiä välineitä.
 • Tunnit, joilla käytetään välineitä, ovat noin viisi minuuttia lyhyempiä kuin normaalisti. Tuntien lopussa treenivälineet puhdistetaan ohjaajan johdolla.

Tulethan treenaamaan ainoastaan, kun olet terve! Muista huolehtia hyvästä hygieniasta. Pese käsiäsi saippualla huolellisesti ja usein tai käytä käsidesiä. Jos yskit tai aivastat, käytä nenäliinaa tai kyynärtaivettasi. Ota huomioon muut treenaajat sekä henkilökunta ja noudata turvavälejä sekä noudata maskisuositusta.

Kuntosalille

Kuntosalien turvallisuudesta huolehdimme seuraavin toimenpitein

 • Aerobisten laitteiden turvaväli on vähintään 2 metriä. Laitteita on järjestetty uudelleen turvavälin takaamiseksi. Jos jokin laite on hukassa, kysy lisää asiakaspalvelusta.
 • Ryhmäliikuntasaleista löytyy lisää treenitilaa.
 • Olemme poistaneet käytöstä saleilta välineet, joita ei voi puhdistaa riittävästi käytön jälkeen (mm. tekstiiliset materiaalit).

Treenaaja,

 • huomioi laitteissa muut liikkujat ja noudata kahden metrin turvaväliä,
 • puhdista käyttämäsi laitteet ja välineet harjoittelun jälkeen ja
 • suunnittele treenisi väljempiin aikoihin. Tutustu kävijämäärätaulukoihin.
Hierontaan

UniSportin hierontapalveluissa toimintatapana on aina ylläpitää korkeaa hygieniatasoa. Tällä pyrimme estämään erilaisten taudinaiheuttajien leviämistä. Puhdistamme hierontahuoneiden pinnat ja välineet desinfiointiaineella aina ennen jokaista asiakasta.

Jokaisen hieronnan jälkeen on vähintään 15 minuutin tauko. Kluuvissa vierekkäisten huoneiden aikataulut on rytmitetty siten, ettei huoneissa ala hierontaa samaan aikaan.

Hierontapalveluissa seuraamme ja noudatamme THL:n ohjeistuksia tarkasti: vältä kättelyä, pese kädet huolellisesti ennen ja jälkeen palvelun, älä koskettele pintoja tarpeettomasti, saavu paikalle vain terveenä ja juuri ennen varauksesi alkua.

Noudatamme maskisuosituksia tilanteissa, joissa 1-2 metrin turvaväli ei toteudu, kuten hieronnassa. Hierojamme käyttävät kasvomaskeja.

 • Tällä hetkellä joustamme käyttöehtojen mukaisista peruutusajoistamme. Mikäli sairastut tai epäilet sairastuneesi, voit perua varauksesi palvelua edeltävänä päivänä klo 20.00 mennessä soittamalla asiakaspalveluun. Emme vastaanota peruutuksia sähköpostitse!
 • Mikäli kuulut riskiryhmään, arvioi hieronnantarvettasi tarkkaan.
Palloilu, mailapeli- tai seuravuorolle

Tustustu tarkempiin ohjeisiin vuoroille osallistumisesta.

Mikäli olet valmentaja tai vuoron yhteyshenkilö, käy ohjeet myös joukkueesi tai ryhmäsi kanssa läpi.

 

Personal training -tapaamiseen

Personal training -palveluissa vältetään kontaktia, huomioidaan turvaetäisyys ja huomioidaan hyvä hygienia.

Tällä hetkellä joustamme käyttöehtojen mukaisista peruutusajoistamme. Mikäli sairastut tai epäilet sairastuneesi, voit perua varauksesi palvelua edeltävänä päivänä klo 20.00 mennessä soittamalla asiakaspalveluun.

Muuta asioinnissa huomioitavaa tai kysyttyä

Huomioitavaa asiakaspalvelussa ja maksamisessa

Kontaktien minimoimiseksi olemme nostaneet asiakaskortinlukijat, maksupäätteet ja kuittikirjoittimet saatavillesi tiskille.

Tällä hetkellä emme valitettavasti vastaanota käteistä rahaa. Liikuntaseteleillä voit kuitenkin maksaa.

Asioithan pääsääntöisesti verkkopalvelumme kautta ja käytä keskuksissa itsepalvelupäätteitä.

Välinevuokraus ja -lainaus

Vuokraamme tai lainaamme seuraavia treenivälineitä ja tarvikkeita

 • lukkoja
 • liikuntakeskuksissa sisällä käytettäviä mailoja ja palloja: sulkapallo, tennis, salibandy, lentopallo, käsipallo, koripallo, futsal (tarjonta vaihtelee liikuntakeskuksittain),
 • vuokravaatteet (paidat ja housut) ja -pyyhkeet sekä peliliivit.

Henkilökuntamme puhdistaa välineet aina huolella asiakkaan palautettua ne. Huomioithan että vastaat itse välineiden vuokraamisesta tai lainaamisesta. Pyrithän siis ensisijaisesti pitämään tarvittavat välineet mukanasi ja vain tarpeen vaatiessa vuokraamaan tai lainaamaan välineistöä. Muita välineitä ja tarvikkeita ei tällä hetkellä ole saatavilla.

Pukuhuoneissamme ei ole toistaiseksi hiustenkuivaajia käytössä. Oman hiustenkuivaajan käyttö on sallittu ainoastaan yksittäis-wc:ssä. Useamman we:n tilassa tai pukuhuoneissa kuivaajan käyttö ei ole sallittu.

Kausi- tai 10-kortin jäädyttäminen ja jäädytyksen purkaminen

Voit pyytää jäädytystä kausi- tai 10-korttiisi, mikäli

 • kuulut THL:n määrittämään riskiryhmään koronavirusta koskien TAI
 • työskentelet terveydenhuollossa riskiryhmien parissa (liitteeksi kirjallinen työsopimus) TAI
 • sinut on määrätty terveydenhuollon toimesta karanteeniin (Huom. ei koske omaehtoista karanteenia esim. matkustamisen jälkeen).

Voit pyytää korttisi jäädytystä edellä mainituin perustein ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun unisport.asiakaspalvelu@helsinki.fi. Jäädytämme riskiryhmään kuuluvien kortteja 31.3.2021 saakka. Jos kuulut riskiryhmään ja haluat jatkaa aikaisempaa jäädytystä, ota yhteyttä 31.1.2021 mennessä. Uusien pyyntöjen osalta jäädytys tehdään yhteydenottopäivästä lähtien.

Jäädytys aikuisten joukkue- ja kontaktilajien harrastetoiminnan rajoitusten vuoksi

Jos kausikortti- tai 10-korttiasiakkaana olet käyttänyt edellämainittuihin kortteihin sisältyviä pallopeliryhmiä 17.8.2020 jälkeen, voit pyytää korttisi jäädytystä ajalle 23.11.-13.12.2020, jolloin pallopeliryhmiä emme Uudenmaan aikuisten joukkue- ja kontaktilajien harrastetoiminnan rajoitusten vuoksi järjestä.

Jäädytyksen edellytyksenä on yhteydenotto asiakaspalveluun 13.12.2020 mennessä.

Jäädytyksen peruminen

Mikäli ehdit jo jäädyttää korttisi, mutta haluatkin palata treenaamaan, voit ilman muuta perua jäädytyksen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Aikaisemmat jäädytysperiaatteet epidemian aikana

Teimme voimassaoleviin kausi- ja 10-kortteihin automaattisen jäädytyksen 31.5.2020 saakka, kun liikuntakeskuksemme olivat suljettuina. Tämän jälkeen jäädytystä on voinut pyytää 31.8. saakka, mikäli palveluita ei ole käyttänyt 1.6.-31.8. välisenä aikana.

Miksei kertamaksulla voi varata paikkaa ulkotunneille?

Kesän ulkoliikuntatunneille tulee varata paikka etukäteen UniSportin verkkosivujen kautta, jotta voimme seurata asiakasmääriä riittävien turvavälien varmistamiseksi.

Lisäksi mikäli joudumme perumaan tunteja sään vuoksi, tiedotamme peruutuksesta paikan varanneille hyvissä ajoin . Varatessasi paikan etukäteen, voit mennä myös suoraan tunnille käymättä liikuntakeskuksessa. Näin vähennämme tarpeettomia kontakteja.

Koska meillä ei ole kesällä ryhmäliikuntaa tarjolla keskuksissa, ulkotunnit tulevat todennäköisesti olemaan suosittuja. Kausi- ja 10-korttiasiakkaillamme varausoikeus sisältyy korttiin. Kertamaksuun ei sisälly varausoikeutta.

Pahoittelemme, ettemme juuri nyt voi tarjota ulkoliikuntaa kertamaksuasiakkaillemme.

Miksi saunat eivät ole käytössä

Ohjeistamme asiakkaita välttämään kaikkea ylimääräistä tiloissa oleskelua ja tämä koskee myös suihku- ja pukuhuonetiloja. Pyrimme tällä kontaktien minimointiin ja asiakasmäärien hallintaan. Saunat ovat pieniä suljettuja tiloja. Emme voi seurata turvavälien toteutumista niissä, joten tartuntariskin minimoimiseksi ne ovat pois käytöstä.

Jaa sosiaalisessa mediassa