Nuori mies istuu puistossa vihreällä nurmella

#Mitätehtäis - Ystävyyttä ja liikuntaa

23.4.2020 vietetään Opiskelijoiden mielenterveyspäivää. Tämän vuoden teemana on ystävyys. Ystävyys on tärkeää mielenterveydelle - kuten myös liikunta. Me UniSportissa kannustamme yhdistämään näitä molempia tärkeitä asioita kehon ja mielen hyvinvoinnin puolesta.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on vuosittainen kampanja, jonka tavoitteena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä ja toimia mielen hyvinvoinnin puolesta.

Tämän vuoden teema on ystävyys ja yhteisöllisyys. Kuten psykologi Petra Nyman kirjoitti artikkelissaan, sosiaalinen liittyminen on yksi ihmisen perustarpeista. Yhteisöön kuulumisella on iso yhteys mielen hyvinvointiin. Hyvät ystävyyssuhteet nostavat mielialaa, vähentävät stressiä ja kuormituksen tunnetta. Yksinäisyyden tunne taas altistaa muun muassa masennukselle ja vähentää voimavaroja. Näin poikkeustilanteessa ja eristyksissä yksinäisyyden kokemus saattaa korostua. Siksi ystävyyden ja yhteisöllisyyden teema onkin tänä vuonna osuva.

Yhteisö ja ystäviä liikunnan parista

Liikunnalla on monia positiivisia vaikutuksia, joista me unisportilaiset tietysti mielellämme puhumme. Liikunta virkistää, kohottaa mielialaa, vähentää stressiä ja lievittää ahdistusta. Liikunta on monelle irtiotto arjesta ja huolista. Liikunta myös lisää yhteisöllisyyttä ja tarjoaa mahdollisuuksia sosiaalisten suhteiden luomiseen. Toivommekin, että liikuntakeskuksemme, palvelumme sekä some-kanavamme ovat sellaisia paikkoja, josta voi löytää uusia ystäviä ja oman yhteisön sekä lisää voimavaroja opintoihin ja arkeen.

Vaikka kevät on tänä vuonna poikkeuksellinen, ja keskuksemme ovat suljettuna, kehotamme kaikkia pysymään liikkeessä ja huolehtimaan omasta sekä ystävien ja läheisten hyvinvoinnista.

#Mitätehtäis

Tässä unisportilaisten vinkkejä ja tekoja, mitä voit ehdottaa ystävällesi tehtäväksi yhdessä erikseen.

  • Etäkävelyt: Lähtekää molemmat tahoillanne kävelylle, mutta jutelkaa samalla puhelimessa. Voitte sopia matkanvarrelle myös ohituspaikan, jossa voitte vilkuttaa toisillenne.
  • Yhteinen virtuaalitreeni: Sovi ystäväsi kanssa saman virtuaalijumpan, -treenin tai -joogan aloitus yhtä aikaa. Melkein kuin treenaisi yhdessä! Treenin voitte päättää vaikka yhteiseen jälkipuintiin.
  • Jaetut harjoitukset ja haasteet: Jaa ystäväsi kanssa parhaat tekemäsi kotiharjoitukset tai haasteet ja pyydä ystävääsi tekemään samoin. Voitte myös videoyhteyden välityksellä tehdä liikkeitä vuorotellen tai yhdessä. Kumpikin voi vuorotellen valita liikkeen tai haasteen, jota tehdään. Tai toinen voi improvisoida toisen liikeideasta seuraavan liikkeen.
  • Jaettu lenkkireitti: Jos lenkkeilet älykellon tai jonkun muun reittiä tallentavan laitteen kanssa, jaa reittisi ystävälle, jotta hän voi juosta tai kävellä saman reitin. Toisen aika voi myös toimia kirittäjänä ja leikkimielinen kisailu onnistuu! Voitte myös jakaa havaintojanne reitin profiilista tai vaikkapa luonnosta.
  • Yhteinen meditaatio tai hengitysharjoitukset: Jaa ystäväsi kanssa hyvää energiaa! Tehkää yhteinen meditaatio tai tervehtikää keväistä valoa joogasta tutun aurinkotervehdyksen muodossa etäyhteydellä.
  • Loikoilupuhelu: Palautuminen ja lempeys kehoa on myös tärkeää. Ota puhelin käteen, soita ystävälle, ehdota rentoa loikoilua auringossa ja kysy mitä kuuluu.

Hyvää mieltä kaikille!