joukkue pelaa lentopalloa kuva shutterstock

Lentopallo

Iskulyöntejä ja tiikerisyöksyjä; lentopallo on nopeaa ja tarkkaa joukkuepeliä.

Kausikorttiin kuuluvat pallopeliryhmät

UniSportissa pääset lentopallon pariin helposti Palloilutarjontannastamme löydät lentopalloa ohjattuina sekä rento- ja pelurivuoroina. Näihin pallopeliryhmiin voit varata paikan ja osallistua silloin kuin sinulle sopii. Nämä vuorot sisältyvät kausikorttiin, mutta voit osallistua myös 10-kortilla tai kertamaksulla

Ohjattu vuoro

Ohjattu vuoro on hyvä tapa aloittaa laji tai terästää tekniikkaa. Näillä vuoroilla pääset ohjaajan opastuksella läpi pelin perusideaa, sääntöjä sekä tekemään pelinomaisia harjoituksia. Pelaamistakaan ei unohdeta. Vuoro sopii sinulle, jos haluat kokeilla tai aloittaa lajin.

Rentovuoro

Tämä vuoro on rentoa pelaamista varten. Voit tulla mukaan vuorolle jos aloittelet lajia tai olet jo hiukan lajia harrastanut. Pelaajat toimivat vuoroilla itsenäisesti, hyvässä hengessä ja kanssapelaajia kunnioittaen. Osallistujat käynnistävät pelin, sopivat joukkueet, päättävät pelin ajallaan ja keräävät välineet vuoron päätteeksi paikoilleen.

Pelurivuoro

Pelurivuoro on hyvä vaihtoehto lajia enemmän harrastaneille. Pelaajat toimivat vuoroilla itsenäisesti, hyvässä hengessä ja kanssapelaajia kunnioittaen. Osallistujat käynnistävät pelin, sopivat joukkueet, päättävät pelin ajallaan ja keräävät välineet vuoron päätteeksi paikoilleen.

 

Sarjat ja turnaukset

Lentopallosarja pelataan Otahallissa. Sarja alkaa lokakuussa.

Kurssit

Aloita uusi harrastus tai kehitä lentopallo-osaamistasi pienryhmässä. Lentopallo-kursseista löytyy sopivia kursseja niin aloittelijoille kuin kokeneimmillekin pelaajille. Lentopallokursseja on kahta eri tasoa.

  • Alkeet -kurssilla pääset opettelemaan perustekniikoita kuten lyöntejä, aloitusta, vastaanottoja, passaamista, kenttäpuolustusta ja torjuntaa. Taktisella puolella tutustut hyökkäyksen rakentamiseen ja puolustukseen. Kurssi soveltuu sinulle, jos aloittelet ja olen kiinnostunut lentopallon perusteista.
  • Jatkokurssilla pääset kertaamaan perusasioita, harjoittelemaan pelinomaisesti, käymään läpi pelitaktiikkaa ja harjoittelemaan verkkopeliä kuten iskulyönti-torjuntaa. Kurssi soveltuu sinulle, jos olet jo hieman pelannut lentopalloa. Suosituksena on, että olet käynyt alkeiskurssin tai vastaavan.
  • Edistyneet 1-Kurssilla perehdytään kuusikkopelaamiseen ja lentopallon erilaisiin pelirooleihin. Tavoitteena on syventää pelaajien käsitystä lajin taktisesta puolesta, kehittää pallonkäsittelytaitoja ja opetella uusia tekniikoita kuten hyppysyöttö tai hyppyleija. Kurssilla perehdytään kuusikkopelaamiseen erityisesti pelinomaisten harjoitteiden avulla ja lisäksi harjoitellaan muutamia hyökkäyskuvioita. Kurssin aikana on mahdollista aloittaa erikoistuminen johonkin pelirooleista, joiden eroja käydään myös läpi.

Lentopalloa seurassa?

Aalto Volley

Aalto-Volley on aktiivinen lentopallon saralla toimiva opiskelijoiden urheiluyhdistys, jonka tarkoituksena on tarjota mahdollisuus pelata lentopalloa niin harrastemielessä kuin kilpatasollakin. Jäseniä seurassamme on noin 20. Treenaamme Espoossa kolme kertaa viikossa, järjestäen eritasoisia treenejä. Ota yhteyttä, jos haluat liittyä iloiseen ja urheilulliseen seuraamme! Olet lämpimästi tervetullut!

Yhteystiedot: aalto.volley@gmail.com