Jooga ryhmäliikunta rauhallisuus

Pilates: tunnit ja kurssit

Liikettä kehoon, voimaa keskivartaloon! UniSportin pilateksessa parannat ryhtiä, vahvistat tukilihaksia ja kehität hengitystä.

Pilateksessa huolletaan kehoa erityisesti syviä lihaksia vahvistamalla. Pääset kehittämään ryhtiä ja kehonhallintaa, vahvistut ja saat kehon kireyksiä hellittämään. Pilatestunnilla työskennellään keskittyneesti ja hyödynnetään pilatesharjoittelulle ominaista hengitystä.

Kenelle sopii?

Pilateksen viikkotunti sopii sekä aloittelijoille että lajia aikaisemmin harrastaneille.

Miten osallistun?

Pilatekseen voit osallistua sekä viikoittaisilla ryhmäliikuntatunneilla että alla mainituilla kursseilla. Pilatestunneille ja -kursseille tarvitset mukaan joustavat, vartalonmyötäiset vaatteet. Tunnilla ollaan ilman kenkiä. Halutessasi voit ottaa mukaan juomapullon.

Kurssit

 

Raskausajan pilates -kurssi

Kurssi sopii sinulle, kun haluat valmistaa kehoa synnytykseen. Kurssilla totutellaan raskauden tuomiin kehon muutoksiin, opetellaan hengityksen käyttöä ja tutustutaan eri rentoutustekniikoihin. Kurssin harjoitukset vahvistavat lantionpohjan lihaksia sekä syviä selkä- ja vatsalihaksia. Kaikki harjoitukset sovelletaan raskausaikaan sopiviksi. Kurssilta saat eväitä myös raskaudenjälkeiseen pilatesharjoitteluun. Kurssi auttaa sinua säilyttämään hyvän ryhdin raskauden ja imetyksen ajan. Voit osallistua kurssille missä raskauden vaiheessa tahansa. Varmistathan lääkäriltäsi ensin luvan kurssille osallistumiselle, mikäli tiedät raskauteesi liittyvän riskitekijöitä tai haluat varmistua terveydentilastasi kurssia varten.

 

Palaudu synnytyksestä pilateksella -kurssi

Kurssi sopii sinulle, kun haluat palautua synnytyksestä turvallisesti. Raskauden jälkeinen liikunta kannattaa aloittaa lantionpohjan ja syvien keskivartalon lihasten vahvistamisesta. Kurssilla tehdään paljon erilaisia pilatesharjoituksia, joilla vahvistetaan erityisesti raskauden aikana heikentyneitä keskivartalon ja pakaroiden lihaksia. Kurssilla saat myös eväitä esimerkiksi vauvan hoitamiseen liittyvään ergonomiaan, sekä vinkkejä kovempitehoisen liikunnan aloittamiseen. Suosittelemme kurssia 1-5 kuukautta synnytyksestä. Jälkitarkastus tulee olla käytynä ennen kurssille osallistumista. Kurssikerrat tallennetaan ja lähetetään kurssilaisille niin, että ne on nähtävissä viikon ajan kurssikerran jälkeen.