Kuva personal trainerista jalkakyykkyä kuntosailla harjoittelevan asiakkaan kanssa.

Riina Pitkänen

Personal trainer (PT-taso 2)
Kuva personal trainer Riina Pitkänen.

Ota yhteyttä

riina.pitkanen@helsinki.fi

Koulutus

  • Fysioterapeutti AMK
  • Kasvatustieteiden kandidaatti
  • Psykologian perus- ja aineopinnot
  • Physiotrainer (Personal trainer)
  • Physiopilates-ohjaaja (taso 1, mattotunnit)

Liikuntatausta ja työkokemus

Olen toiminnallisen harjoittelun ammattilainen. Valmennusfilosofiaani kuuluu työskentely kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmasta. Vuosien työkokemuksen myötä olen ymmärtänyt, kuinka tärkeää optimaalisen terveyden sekä suorituskykyvyn saavuttamisen kannalta on tasapaino elämän eri osa-alueiden välillä. Jotta optimaalinen suorituskyky sekä treeneissä, arjessa ja työssä saavutetaan, tulee valmennettavan tavoitteiden olla konkreettisia ja omiin voimavaroihin ja elämäntilanteeseen sopivia. Yksilöllisesti suunnitellun treenin lisäksi korostan myös riittävää unen saantia ja palautumista sekä ravitsemuksen merkitystä.

Laaja koulutustaustani terveyden ja hyvinvoinnin parissa, työtaustani valmennuksen ja kuntoutuksen saralla sekä myös oma monipuolinen urheilutaustani antavat minulle työkaluja työskennellä taustoiltaan erilaisten ihmsiten kanssa. Valmennusotteeni on energinen ja kannustava. Haluan valmennettavieni saavuttavan tavoitteensa ja motivoituvan myös pitkän aikavälin tavoitteisiin sekä elämäntapamuutoksiin. Painotan harjoittelussa järkevää ja kehittävää kehon kuormittamista, oikean suoritustekniikan hallitsemista sekä liikkuvuutta, jonka myötä myös haastavampaa ja intensiteetiltään korkeampaa harjoittelua on mahdollista toteuttaa perustan ollessa kunnossa. Oma kilpaurheilutaustani on maastohiihdon ja juoksun parissa, joten näistä voin myös jakaa spesifimpää tietotaitoa.

Erityisosaaminen

  • erilaiset tuki- ja liikuntaelimistön oireet ja vammat sekä niiden huomiointi harjoittelussa,
  • vammoja ennaltaehkäisevä harjoittelu,
  • kestävyysharjoittelu ja sitä tukeva lihaskuntoharjoittelu,
  • kokonaisvaltainen lähestymistapa harjoitteluun nopeus-, voima-, kestävyys-, koordinaatio- ja liikkuvuusharjoittelun keinoin.

Ohjauskielet

Suomi Englanti

Keskukset

Kluuvi. Sovittaessa myös muut.