Marianne Airisniemi

Marianne Airisniemi ohjaa UniSportilla ryhmäliikuntatuntien lisäksi pilates-kursseja.

Koulutus ja kokemus

Marianne Airisniemi on toiminut ryhmäliikunnan ohjaajana ja tanssin opettajana vuodesta 2000. Samoihin aikoihin hän tutustui pilatekseen ja aloitti oman säännöllisen pilatesharjoittelunsa Katja Keräsen pilatestunneilla. Hän pätevöityi pilatesohjaajaksi Suomen Terveysliikuntainstituutti Oy:n koulutuksessa, ja on ohjannut pilatestunteja muun muassa Unisportilla vuodesta 2013.

Lajissa häntä innostaa ennen kaikkea se miten kokonaisvaltaisesti pilates voi mullistaa tapamme olla kehossamme – pilates parantaa ja korjaa, huoltaa ja vahvistaa, tekee tietoiseksi ja opettaa. Tärkeää on oivaltaa, että kaikki tämä vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja omistautumista. Pilateksen (ja muun tarkan, tietoisen kehonharjoittelun, mm. iyengarjoogan) löytäminen on ollut Mariannelle itselleen ammatillisesti todella merkittävä, henkilökohtaisesti jopa käänteentekevä kokemus. Hänen mukaansa on tällaisen harjoittelun ansiota, että hänen kehonsa on (useimmiten) terve, voimakas, toimiva ja kivuton; ja ongelmia ja kiputiloja kohdatessa pilates tarjoaa työkaluja niiden selättämiseen.

Mariannelle opettamisen tärkeimpänä vaikuttimena on jakaa kaikkia näitä taitoja ja oppeja kanssaihmisille, ja kannustaa heitä harjoittamaan kehoaan tasapainoisesti ja monipuolisesti, liikkeisiin keskittyen ja uppoutuen.

Mariannen motto

Gnothi seauton eli tunne itsesi.